Според моя личен опит от преди два дни е че от долу е по-лесно. Разкачих двойката от изпускателния колектор, развих вътрешното каре до опрния лагер преди това бях разкачил главината от горния, долния носач и кормилния накраиник. Дръпнах насртани гавината с полуската и извадих удължението на полуоската със опорният лагер. Оказа се не толкова сложно само трябва да се развият няколко болта на много интерсни места. Хубавото от цялата тази работа е че можах да си обслужа алтернатора и да сменя опорния лагер, което в който и да е сервиз не биха го направили ако отида за смяна на ремъци и ролки. Предстой смяна на всички ремъци ролки и водна помпа за което ще разчитам на колега ОЕМ .
---------- Post added at 16:17 ---------- Previous post was at 16:12 ----------
Има ли някакво значение как ще се зацепят балансиращите валове спрямо коляновият вал, защото като гледам по колелета на бал. валове има някави белези ? Някой запознат ли е с това ? Ще съм Ви благодарен за малко повече инфо за смяната на този ремък и агренажа.
---------- Post added at 16:17 ---------- Previous post was at 16:12 ----------
Има ли някакво значение как ще се зацепят балансиращите валове спрямо коляновият вал, защото като гледам по колелета на бал. валове има някави белези ? Някой запознат ли е с това ? Ще съм Ви благодарен за малко повече инфо за смяната на този ремък и агренажа.
Comment